Kourilehto: Sukunimi-info

Kourilehto

Tietoja sukunimestä Kourilehto

Kourilehto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kourilehtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2018 29

v. 2020 25

v. 2022 24

v. 2023 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kourilehto on sijalla 20 170. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kourilehto ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1968

Vuosina 1957–1968 kuolleet Kourilehdot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Kourilehdon kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Kourilehto

Kourilehto (paikannimi)Katuosoitteissa

Kourilehto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kourilehto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kourilehto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kourilehdontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Коурилехто tarkoittaa nimeä Kourilehto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Courilechtå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kourilehto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kourilehto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kourilehto, Finland.

©Tuomas Salste