Kovaniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kovaniemi

Kovaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kovaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 125

v. 2015 127

v. 2016 126

v. 2017 131

v. 2018 132

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kovaniemi on noin sijalla 5 400.

Paikannimi Kovaniemi

Kovaniemi (paikannimi)

Kovaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kovaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Kovaniemet ulkomailla

Ruotsissa Kovaniemi oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кованиеми ("Kovanijemi") tarkoittaa nimeä Kovaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cofwaniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kovaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kovaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kovaniemi, Finland.

©Tuomas Salste