Kraatari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kraatari

Kraatari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Kraatarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 58

v. 2015 59

v. 2016 59

v. 2017 60

v. 2018 59

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kraatari on noin sijalla 10 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1900
Yritykset
perust. 1998

Sana Kraatari esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kraatari

Kraatari (paikannimi)Katuosoitteissa

Kraatari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kraatari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kraatari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kraatarinkatu, Kraatarinkuja, Kraatarinpiha, Kraatarinpolku, Kraatarinraitti, Kraatarintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kraatarit ulkomailla

Ruotsissa Kraatari oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Краатари tarkoittaa nimeä Kraatari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cratarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kraatari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kraatari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kraatari, Finland.

©Tuomas Salste