Krankka: Sukunimi-info

Krankka

Tietoja sukunimestä Krankka

Krankka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Krankka-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2018 39

v. 2020 39

v. 2022 40

v. 2023 39

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Krankka on sijalla 13 676. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Krankka ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Krankka on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Krankka on suojattu 1967 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Krankka-nimisiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Krankan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Paikannimi Krankka

Krankka (paikannimi)Katuosoitteissa

Krankka on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on pelto/niitty.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Krankka jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Krankka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Krankankatu, Krankantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кранкка tarkoittaa nimeä Krankka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kranka.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cranca on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Krankka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Krankka

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Krankka, Finland.

©Tuomas Salste