Krekola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Krekola

Krekola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Krekola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 60 max

v. 1985 49

v. 2014 68

v. 2015 65

v. 2016 63

v. 2017 59

v. 2018 58

v. 2019 59

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Krekola on sijalla 10 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Krekola-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Krekolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Krekola

Krekola (paikannimi)Katuosoitteissa

Krekola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Krekola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Krekola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Krekolantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Krekolat ulkomailla

Ruotsissa Krekola oli 30 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Крекола tarkoittaa nimeä Krekola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Crecola on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Krekola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kreeta Krekola.

Samankaltaisia nimiä kuin Krekola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Krekola, Finland.

©Tuomas Salste