Kriikkula: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kriikkula

Kriikkula on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kriikkula-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 124

v. 2015 126

v. 2016 129

v. 2017 125

v. 2018 125

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kriikkula on noin sijalla 5 600.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1915

Kriikkula-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 7 Kriikkulan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kriikkula, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 5.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Kriikkula

Kriikkula (paikannimi)Katuosoitteissa

Kriikkula on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kriikkula jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kriikkula esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kriikkulankuja. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kriikkulat ulkomailla

Ruotsissa Kriikkula oli 27 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Крийккула ("Krijkkula") tarkoittaa nimeä Kriikkula. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Crijckula on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kriikkula olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Krisse Kriikkula.

Samankaltaisia nimiä kuin Kriikkula

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kriikkula, Finland.

©Tuomas Salste