Kriikkula: Sukunimi-info

Kriikkula

Tietoja sukunimestä Kriikkula

Kriikkula on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kriikkula-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 124

v. 2015 126

v. 2016 129

v. 2017 125

v. 2018 129

v. 2019 132

v. 2020 131

v. 2021 134

v. 2022 136

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kriikkula on sijalla 5 236.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884–1915

Kriikkula-nimisiä tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa seitsemän Kriikkulan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kriikkula, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla viisi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kriikkula. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kriikkula

Kriikkula (paikannimi)Katuosoitteissa

Kriikkula on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kriikkula jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kriikkula esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kriikkulankuja. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kriikkulat ulkomailla

Ruotsissa Kriikkula oli 27 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Крийккула ("Krijkkula") tarkoittaa nimeä Kriikkula. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Krīkula.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Crijckula on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kriikkula olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kris Kriikkula.

Samankaltaisia nimiä kuin Kriikkula

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kriikkula, Finland.

©Tuomas Salste