Krokfors: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Krokfors

Krokfors on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Krokforsien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 83

v. 2015 81

v. 2016 80

v. 2017 79

v. 2018 77

v. 2019 77

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Krokfors on sijalla 8 160. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Krokforseja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Krokforsin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1946–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Krokfors

Krokfors (paikannimi)Katuosoitteissa

Krokfors on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Krokfors jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Krokfors esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Krokforsintie, Krokforsvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Krokforsit ulkomailla

Ruotsissa Krokfors oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Krokfors, Finland.

©Tuomas Salste