Krokvik: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Krokvik

Krokvik on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Krokvikien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 60

v. 2015 59

v. 2016 57

v. 2017 55

v. 2018 55

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Krokvik on noin sijalla 11 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Paikannimi Krokvik

Krokvik (paikannimi)Katuosoitteissa

Krokvik on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Krokvik jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Krokvik esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Krokvikintie, Krokviksvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Krokvikit ulkomailla

Ruotsissa Krokvik oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Krokvik oli 103 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

5510103
Krokvikit Pohjolassa

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Krokvik, Finland.

©Tuomas Salste