Kuidunen: Sukunimi-info

Kuidunen

Tietoja sukunimestä Kuidunen

Kuidunen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen. Kuidusten lukumäärä oli 24 henkeä vuonna 2023. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuidunen on sijalla 19 557. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kuidunen ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Edellä mainittujen suomalaisten lisäksi Kuidunen-nimisissä on paljon ulkomaalaisia. Suomen väestörekisterissä tämännimisistä 34 % oli ulkomaan kansalaisia vuonna 2023.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куйдунен tarkoittaa nimeä Kuidunen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kuidunens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Quiduin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kuidunen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kuisma Kuidunen.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuidunen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kuidunen, Finland.

©Tuomas Salste