Kuikkaniemi: Sukunimi-info

Kuikkaniemi

Tietoja sukunimestä Kuikkaniemi

Kuikkaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kuikkaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2019 20

v. 2020 20

v. 2021 20

v. 2022 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuikkaniemi on sijalla 21 407. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kuikkaniemien enemmistö on miehiä. Vuonna 2022 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 67 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Kuikkaniemi on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kuikkaniemi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kuikkaniemi

Kuikkaniemi
(paikannimi)
Kuikkaniemi Karjalassa
(karttanimi)

Kuikkaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 93 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, niemi sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kuikkaniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kuikkaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kuikkaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuikkaniemenkuja, Kuikkaniementie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куйкканиеми ("Kuikkanijemi") tarkoittaa nimeä Kuikkaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kuikaniemi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Quickaniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kuikkaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kuisma Kuikkaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuikkaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kuikkaniemi, Finland.

©Tuomas Salste