Kuikkaniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kuikkaniemi

Kuikkaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen. Kuikkaniemien lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2019. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuikkaniemi on sijalla 21 999. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kuikkaniemien enemmistö on miehiä. Vuonna 2019 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 70 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Kuikkaniemi on melko pitkä nimi.

Paikannimi Kuikkaniemi

Kuikkaniemi (paikannimi)Kuikkaniemi (karttanimi)

Kuikkaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 93 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, niemi sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kuikkaniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kuikkaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kuikkaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuikkaniemenkuja, Kuikkaniementie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куйкканиеми ("Kuikkanijemi") tarkoittaa nimeä Kuikkaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kuikaniemi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Quickaniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kuikkaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kuisma Kuikkaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuikkaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kuikkaniemi, Finland.

©Tuomas Salste