Kuirinlahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kuirinlahti

Kuirinlahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kuirinlahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 63

v. 2014 74

v. 2015 72

v. 2016 72

v. 2017 71

v. 2018 70

v. 2019 69

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuirinlahti on sijalla 8 921. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kuirinlahti on melko pitkä nimi.

Paikannimi Kuirinlahti

Kuirinlahti (paikannimi)

Kuirinlahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kuirinlahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куйринлахти tarkoittaa nimeä Kuirinlahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Quirinlachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kuirinlahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kuisma Kuirinlahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuirinlahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kuirinlahti, Finland.

©Tuomas Salste