Kuivajärvi: Sukunimi-info

Kuivajärvi

Tietoja sukunimestä Kuivajärvi

Kuivajärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Kuivajärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2016 20

v. 2017 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kuivajärviä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Kuivajärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Kuivajärvi. Hän kuului valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Kuivajärveä. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Kuivajärvi

Kuivajärvi
(paikannimi)
Kuivajärvi Karjalassa
(karttanimi)

Kuivajärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 37 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; rakennus; suo; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Kuivajärvi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kuivajärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kuivajärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuivajärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куйваярви ("Kuivajarvi") tarkoittaa nimeä Kuivajärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kuivajervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Quifwaierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kuivajärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kuivajarvi tai Kuivajaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kuisma Kuivajärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuivajärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kuivajärvi, Finland.

©Tuomas Salste