Kuivasaari: Sukunimi-info

Kuivasaari

Tietoja sukunimestä Kuivasaari

Kuivasaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kuivasaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2018 41

v. 2020 41

v. 2022 43

v. 2023 44

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuivasaari on sijalla 12 533. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kuivasaari ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Kuivasaari

Kuivasaari
(paikannimi)
Kuivasaari Karjalassa
(karttanimi)

Kuivasaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 45 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, niemi, saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kuivasaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kuivasaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kuivasaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuivasaarenkuja, Kuivasaarentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куйвасаари tarkoittaa nimeä Kuivasaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kuivasāri.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Quifwasarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kuivasaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kuisma Kuivasaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuivasaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kuivasaari, Finland.

©Tuomas Salste