Kukkamaa: Sukunimi-info

Kukkamaa

Tietoja sukunimestä Kukkamaa

Kukkamaa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kukkamaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 48

v. 2018 48

v. 2020 47

v. 2022 47

v. 2023 47

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kukkamaa on sijalla 11 906. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kukkamaa ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kukkamaa on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kukkamaa on suojattu 1982 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Kukkamaa

Kukkamaa (paikannimi)

Kukkamaa on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kukkamaa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куккамаа tarkoittaa nimeä Kukkamaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kukamā.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Quckama on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kukkamaa olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kukka Kukkamaa.

Samankaltaisia nimiä kuin Kukkamaa

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kukkamaa, Finland.

©Tuomas Salste