Kukkasmäki: Sukunimi-info

Kukkasmäki

Tietoja sukunimestä Kukkasmäki

Kukkasmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kukkasmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2018 37

v. 2020 37

v. 2022 38

v. 2023 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kukkasmäki on sijalla 13 971. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kukkasmäki ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kukkasmäkien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 68 %.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885–1901

Kukkasmäkiä tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kymmenen Kukkasmäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kukkasmäkien yleisin asuinpaikka oli Punkalaidun (5 henkeä).

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kukkasmäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla kuusi.

Asuinpaikat 1958–1970 kuolleilla

Kuolleet
1958–1970

Vuosina 1958–1970 kuolleet Kukkasmäet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Kukkasmäen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Kukkasmäki

Kukkasmäki (paikannimi)

Kukkasmäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kukkasmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куккасмяки ("Kukkasmjaki") tarkoittaa nimeä Kukkasmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kukasmeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Quckasmäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kukkasmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kukkasmaki tai Kukkasmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kukka Kukkasmäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Kukkasmäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kukkasmäki, Finland.

©Tuomas Salste