Kukkumäki: Sukunimi-info

Kukkumäki

Tietoja sukunimestä Kukkumäki

Kukkumäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kukkumäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2018 35

v. 2020 35

v. 2022 35

v. 2023 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kukkumäki on sijalla 14 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kukkumäki ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kukkumäkien enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kukkumäki. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kukkumäki

Kukkumäki
(paikannimi)
Kukkumäki Karjalassa
(karttanimi)

Kukkumäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 24 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kukkumäki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kukkumäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kukkumäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kukkumäenkuja, Kukkumäenportti, Kukkumäenraitti, Kukkumäenrinne, Kukkumäentie, Kukkumäkivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куккумяки ("Kukkumjaki") tarkoittaa nimeä Kukkumäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kukumeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Quckumäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kukkumäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kukkumaki tai Kukkumaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kukka Kukkumäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Kukkumäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kukkumäki, Finland.

©Tuomas Salste