Kukkumäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kukkumäki

Kukkumäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kukkumäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2016 37

v. 2017 36

v. 2018 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kukkumäki on noin sijalla 14 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kukkumäkien enemmistö on miehiä. Vuonna 2018 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Paikannimi Kukkumäki

Kukkumäki (paikannimi)Kukkumäki (karttanimi)

Kukkumäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 24 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kukkumäki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kukkumäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kukkumäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kukkumäenkuja, Kukkumäenportti, Kukkumäenraitti, Kukkumäenrinne, Kukkumäentie, Kukkumäkivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куккумяки ("Kukkumjaki") tarkoittaa nimeä Kukkumäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Quckumäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kukkumäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kukkumaki tai Kukkumaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kukka Kukkumäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Kukkumäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kukkumäki, Finland.

©Tuomas Salste