Kukkura: Sukunimi-info

Kukkura

Tietoja sukunimestä Kukkura

Kukkura on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kukkuroiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2016 24

v. 2017 24

v. 2018 24

v. 2019 25

v. 2020 25

v. 2021 25

v. 2022 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kukkura on sijalla 19 529. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kukkura. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kukkura

Kukkura (paikannimi)Katuosoitteissa

Kukkura on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 22 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kukkura jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kukkura esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kukkurakuja, Kukkurankaari, Kukkurankuja, Kukkuranpolku, Kukkurantie, Kukkuratie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куккура tarkoittaa nimeä Kukkura. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kukura.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Quckura on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kukkura olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kukka Kukkura.

Samankaltaisia nimiä kuin Kukkura

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kukkura, Finland.

©Tuomas Salste