Kuljukka: Sukunimi-info

Kuljukka

Tietoja sukunimestä Kuljukka

Kuljukka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Kuljukka-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 50 max

v. 2014 63

v. 2016 62

v. 2018 62

v. 2020 60

v. 2022 58

v. 2023 58

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuljukka on sijalla 10 166. Sijoitus listalla on hiukan pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 981.

Asuinpaikat

Kuolleet
1960–1968

Vuosina 1960–1968 kuolleet Kuljukat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Kuljukan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi henkeä, joiden sukunimi oli Kuljukka. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kuljukka

Kuljukka Karjalassa
(karttanimi)

Nimi Kuljukka esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kuljukka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кульюкка tarkoittaa nimeä Kuljukka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kuljuka.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Quliucka on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kuljukka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kullervo Kuljukka.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuljukka

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kuljukka, Finland.

©Tuomas Salste