Kuljunlahti: Sukunimi-info

Kuljunlahti

Tietoja sukunimestä Kuljunlahti

Kuljunlahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kuljunlahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 42

v. 2018 41

v. 2020 41

v. 2022 40

v. 2023 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuljunlahti on sijalla 13 395. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kuljunlahti ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kuljunlahti on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1954

Kuljunlahtia tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Kuljunlahden asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1954 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Kuljunlahtea. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kuljunlahti

Kuljunlahti (paikannimi)Katuosoitteissa

Kuljunlahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kuljunlahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kuljunlahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuljunlahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kuljunlahdet ulkomailla

Ruotsissa Kuljunlahti oli 26 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кульюнлахти tarkoittaa nimeä Kuljunlahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Quliunlachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kuljunlahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kullervo Kuljunlahti.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuljunlahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kuljunlahti, Finland.

©Tuomas Salste