Kullanmäki: Sukunimi-info

Kullanmäki

Tietoja sukunimestä Kullanmäki

Kullanmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kullanmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 47

v. 2018 46

v. 2020 47

v. 2022 46

v. 2023 44

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kullanmäki on sijalla 12 533. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kullanmäki ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kullanmäki on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kullanmäki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kullanmäki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 13 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kullanmäkiä on 44.

Paikannimi Kullanmäki

Kullanmäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Kullanmäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kullanmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kullanmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kullanmäenrinne, Kullanmäentie, Kullanmäkivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кулланмяки ("Kullanmjaki") tarkoittaa nimeä Kullanmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kullanmeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qullanmäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kullanmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kullanmaki tai Kullanmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kullervo Kullanmäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Kullanmäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kullanmäki, Finland.

©Tuomas Salste