Kulojärvi: Sukunimi-info

Kulojärvi

Tietoja sukunimestä Kulojärvi

Kulojärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Kulojärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 79 max

v. 2014 98

v. 2016 97

v. 2018 97

v. 2020 99

v. 2022 98

v. 2023 97

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kulojärvi on sijalla 6 832. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 7 216.

Kulojärvi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kulojärvi on suojattu 1958 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kulojärvi on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kulojärvi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kulojärvi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 26 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kulojärviä on 97.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1905–1923

Kulojärviä tiedetään asuneen ainakin oheisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa seitsemän Kulojärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (vihreät merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kulojärvi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla viisi.

Asuinpaikat 1956–1965 kuolleilla

Kuolleet
1956–1965

Vuosina 1956–1965 kuolleet Kulojärvet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Kulojärven kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kolme Kulojärveä. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kulojärvi

Kulojärvi (paikannimi)

Kulojärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kulojärvi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Kulojärvet ulkomailla

Ruotsissa Kulojärvi oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кулоярви ("Kulojarvi") tarkoittaa nimeä Kulojärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kulojervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Quloierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kulojärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kulojarvi tai Kulojaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kullervo Kulojärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kulojärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kulojärvi, Finland.

©Tuomas Salste