Kulomäki: Sukunimi-info

Kulomäki

Tietoja sukunimestä Kulomäki

Kulomäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kulomäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 46

v. 2018 49

v. 2020 46

v. 2022 46

v. 2023 45

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kulomäki on sijalla 12 325. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kulomäki ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kulomäki on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kulomäki on suojattu 1931 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Kulomäki. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Kulomäkeä. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Kulomäki

Kulomäki
(paikannimi)
Kulomäki Karjalassa
(karttanimi)

Kulomäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 31 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kulomäki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kulomäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kulomäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kulomäenraitti, Kulomäentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куломяки ("Kulomjaki") tarkoittaa nimeä Kulomäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kulomeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qulomäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kulomäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kulomaki tai Kulomaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kullervo Kulomäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Kulomäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kulomäki, Finland.

©Tuomas Salste