Kulta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kulta

Kulta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Kultien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 88

v. 2015 88

v. 2016 89

v. 2017 92

v. 2018 92

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kulta on noin sijalla 7 200. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1943
Yritykset
perust. –2016

Sana Kulta tai Kullan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kulta

Kulta (paikannimi)Katuosoitteissa

Kulta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kulta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kulta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kullankaari, Kullankuja, Kullanpolku, Kullantie, Kultakatu, Kultakuja, Kultapolku, Kultarinne, Kultatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Kulta

Kulta on myös naisen etunimi. Vuonna 2018 Kulta oli yhtenä etunimenä 17 naisella. Sukunimenä Kulta on kuitenkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli 92 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten toisena tai kolmantena etunimenä (16 henkeä). Ensimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (1).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Култа tarkoittaa nimeä Kulta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qulda on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kulta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kullervo Kulta.

Samankaltaisia nimiä kuin Kulta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kulta, Finland.

©Tuomas Salste