Kumpumäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kumpumäki

Kumpumäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Kumpumäkien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 320 max

v. 1985 321

v. 2014 394

v. 2015 397

v. 2016 397

v. 2017 399

v. 2018 399

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kumpumäki on noin sijalla 2 100.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1929

Kumpumäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 26 Kumpumäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kumpumäkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Nivala (11 henkeä) sekä Pyhäjärvi Ol (5).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kumpumäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 15.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1941–1943
Yritykset
perust. 1957–2014

Sana Kumpumäki esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kumpumäki

Kumpumäki (paikannimi)Kumpumäki (karttanimi)

Kumpumäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 41 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kumpumäki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kumpumäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kumpumäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kumpumäentie, Kumpumäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kumpumäet ulkomailla

Ruotsissa Kumpumäki oli 60 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кумпумяки ("Kumpumjaki") tarkoittaa nimeä Kumpumäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qumbumäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kumpumäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kumpumaki tai Kumpumaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Kumpumäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kumpumäki, Finland.

©Tuomas Salste