Kumpuniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kumpuniemi

Kumpuniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kumpuniemien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 155 max

v. 1985 162

v. 2014 179

v. 2015 190

v. 2016 188

v. 2017 189

v. 2018 193

v. 2019 193

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kumpuniemi on sijalla 3 926.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1926

Kumpuniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 16 Kumpuniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kumpuniemien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Sodankylä (5 henkeä), Ranua (5) sekä Simo (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kumpuniemi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 13.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897
Yritykset
perust. 1968–1999

Sana Kumpuniemi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kumpuniemi

Kumpuniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kumpuniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 95 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, metsäalue, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kumpuniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kumpuniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kumpuniemenkuja, Kumpuniementie, Kumpuniemi, Kumpuniemi avotakka, Kumpuniemi erkkala, Kumpuniemi kiveliö, Kumpuniemi lehtoniemi, Kumpuniemi mäntylä, Kumpuniemi tanula. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кумпуниеми ("Kumpunijemi") tarkoittaa nimeä Kumpuniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qumbuniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kumpuniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kumpuniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kumpuniemi, Finland.

©Tuomas Salste