Kuninkaanniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kuninkaanniemi

Kuninkaanniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kuninkaanniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2016 33

v. 2017 34

v. 2018 34

v. 2019 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuninkaanniemi on sijalla 15 101. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kuninkaanniemi on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kuninkaanniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Kuninkaanniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1918–1919
Yritykset
perust. 1997

Sana Kuninkaanniemi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kuninkaanniemi

Kuninkaanniemi (paikannimi)Kuninkaanniemi (karttanimi)

Kuninkaanniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; niemi sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kuninkaanniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kuninkaanniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kuninkaanniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuninkaanniementie, Kuninkaanniemi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кунинкаанниеми ("Kuninkaannijemi") tarkoittaa nimeä Kuninkaanniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kuninkānniemi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Quninganniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kuninkaanniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kunto Kuninkaanniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuninkaanniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kuninkaanniemi, Finland.

©Tuomas Salste