Kuninkainen: Sukunimi-info

Kuninkainen

Tietoja sukunimestä Kuninkainen

Kuninkainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kuninkaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 21

v. 2017 20

v. 2018 20

v. 2019 20

v. 2020 20

v. 2021 21

v. 2022 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuninkainen on sijalla 21 407. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kuninkaisten enemmistö on naisia. Vuonna 2022 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 67 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Kuninkainen on melko pitkä nimi.

Paikannimi Kuninkainen

Kuninkainen (paikannimi)Katuosoitteissa

Kuninkainen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kuninkainen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kuninkainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuninkaisentie, Kuninkaistenkatu, Kuninkaistenkuja, Kuninkaistenportti, Kuninkaistenrinne, Kuninkaistentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кунинкайнен tarkoittaa nimeä Kuninkainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kuninkainens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Quningain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kuninkainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kunto Kuninkainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuninkainen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kuninkainen, Finland.

©Tuomas Salste