Kunnaala: Sukunimi-info

Kunnaala

Tietoja sukunimestä Kunnaala

Kunnaala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kunnaala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2018 39

v. 2020 41

v. 2022 43

v. 2023 44

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kunnaala on sijalla 12 533. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kunnaala ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kunnaala on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kunnaala on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kunnaala-nimisiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Kunnaalan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1946–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Paikannimi Kunnaala

Kunnaala (paikannimi)Katuosoitteissa

Kunnaala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kunnaala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kunnaala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kunnaalantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куннаала tarkoittaa nimeä Kunnaala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kunnāla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qunnala on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kunnaala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kunto Kunnaala.

Samankaltaisia nimiä kuin Kunnaala

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kunnaala, Finland.

©Tuomas Salste