Kunto: Sukunimi-info

Kunto

Tietoja sukunimestä Kunto

Kunto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kuntojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2016 36

v. 2017 37

v. 2018 36

v. 2019 36

v. 2020 36

v. 2021 35

v. 2022 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kunto on sijalla 14 867. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1920–1939
Yritykset
perust. –2019

Sana Kunto esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kunto

Kunto (paikannimi)Katuosoitteissa

Kunto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kunto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kunto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuntokatu, Kuntokuja, Kuntolenkki, Kuntopolku, Kuntoportti, Kuntoraitti, Kuntotaival, Kuntotie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Kunto

Kunto on myös miehen etunimi. Vuonna 2022 Kunto oli yhtenä etunimenä 147 miehellä. Juuri etunimenä Kunto onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 35 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Kuntot ulkomailla

Ruotsissa Kunto oli 28 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Norjassa Kunto oli 8 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Kuntot Pohjoismaissa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кунто tarkoittaa nimeä Kunto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qundå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kunto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kunto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kunto, Finland.

©Tuomas Salste