Kuntola: Sukunimi-info

Kuntola

Tietoja sukunimestä Kuntola

Kuntola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kuntola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 87

v. 2015 85

v. 2016 86

v. 2017 87

v. 2018 85

v. 2019 87

v. 2020 90

v. 2021 90

v. 2022 91

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuntola on sijalla 7 200. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kuntola-nimisten enemmistö on naisia. Vuonna 2022 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1942
Yritykset
perust. –2013

Sana Kuntola esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kuntola

Kuntola
(paikannimi)
Kuntola Karjalassa
(karttanimi)

Kuntola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kuntola esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kuntola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kuntola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuntolankuja, Kuntolanpolku, Kuntolanraitti, Kuntolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кунтола tarkoittaa nimeä Kuntola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qundola on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kuntola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kunto Kuntola.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuntola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kuntola, Finland.

©Tuomas Salste