Kuntola: Sukunimi-info

Kuntola

Tietoja sukunimestä Kuntola

Kuntola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Kuntola-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 56 max

v. 2014 87

v. 2016 86

v. 2018 85

v. 2020 90

v. 2022 90

v. 2023 91

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuntola on sijalla 7 196. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 235.

Kuntola-nimisten enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Asuinpaikat

Kuolleet
1960–1969

Vuosina 1960–1969 kuolleet Kuntolat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Kuntolan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1942
Yritykset
perust. –2013

Sana Kuntola esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kuntola

Kuntola
(paikannimi)
Kuntola Karjalassa
(karttanimi)

Kuntola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kuntola esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kuntola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kuntola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuntolankuja, Kuntolanpolku, Kuntolanraitti, Kuntolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кунтола tarkoittaa nimeä Kuntola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qundola on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kuntola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kunto Kuntola.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuntola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kuntola, Finland.

©Tuomas Salste