Kuolimo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kuolimo

Kuolimo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kuolimo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 45

v. 2016 45

v. 2017 44

v. 2018 43

v. 2019 43

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuolimo on sijalla 12 661. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kuolimo-nimisten enemmistö on miehiä. Vuonna 2019 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 71 %.

Paikannimi Kuolimo

Kuolimo (paikannimi)Katuosoitteissa

Kuolimo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kuolimo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kuolimo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuolimo Härkäsaari, Kuolimo Kotasaari, Kuolimo Kytänsaari, Kuolimo Kärstinsaari, Kuolimo Lamposaari, Kuolimo Lehtisensaari, Kuolimo Leinvihko, Kuolimo Mustasaari, Kuolimo Paassalo, Kuolimo Palosaaret, Kuolimo Parikka, Kuolimo Riuttanen, Kuolimo Selkäsaari, Kuolimo Varpasaari, Kuolimontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куолимо tarkoittaa nimeä Kuolimo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coolimå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kuolimo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kuolimo, Finland.

©Tuomas Salste