Kuolimo: Sukunimi-info

Kuolimo

Tietoja sukunimestä Kuolimo

Kuolimo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kuolimo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 45

v. 2018 43

v. 2020 42

v. 2022 40

v. 2023 39

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuolimo on sijalla 13 676. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kuolimo ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kuolimo-nimisten enemmistö on miehiä. Vuonna 2023 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 69 %.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa kaksi henkeä, joiden sukunimi oli Kuolimo. Kuolleet kuuluivat punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kuolimo. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Kuolimo

Kuolimo (paikannimi)Katuosoitteissa

Kuolimo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kuolimo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kuolimo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuolimo Härkäsaari, Kuolimo Kotasaari, Kuolimo Kytänsaari, Kuolimo Kärstinsaari, Kuolimo Lamposaari, Kuolimo Lehtisensaari, Kuolimo Leinvihko, Kuolimo Mustasaari, Kuolimo Paassalo, Kuolimo Palosaaret, Kuolimo Parikka, Kuolimo Riuttanen, Kuolimo Selkäsaari, Kuolimo Varpasaari, Kuolimontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куолимо tarkoittaa nimeä Kuolimo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coolimå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kuolimo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kuolimo, Finland.

©Tuomas Salste