Kuoppakangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kuoppakangas

Kuoppakangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kuoppakankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 48

v. 2016 44

v. 2017 45

v. 2018 44

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuoppakangas on noin sijalla 12 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kuoppakangas on melko pitkä nimi.

Paikannimi Kuoppakangas

Kuoppakangas (paikannimi)Kuoppakangas (karttanimi)

Kuoppakangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 73 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kuoppakangas esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kuoppakangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kuoppakangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuoppakangas, Kuoppakankaankatu, Kuoppakankaantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kuoppakankaat ulkomailla

Ruotsissa Kuoppakangas oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куоппакангас tarkoittaa nimeä Kuoppakangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cooppacangas on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kuoppakangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuoppakangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kuoppakangas, Finland.

©Tuomas Salste