Kuoppakangas: Sukunimi-info

Kuoppakangas

Tietoja sukunimestä Kuoppakangas

Kuoppakangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kuoppakankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 48

v. 2016 44

v. 2017 45

v. 2018 44

v. 2019 44

v. 2020 44

v. 2021 41

v. 2022 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuoppakangas on sijalla 13 411. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Edellä mainittujen suomalaisten lisäksi Kuoppakangas-nimisissä on paljon ulkomaalaisia. Suomen väestörekisterissä tämännimisistä 31 % oli ulkomaan kansalaisia vuonna 2022.

Verrattuna muihin sukunimiin Kuoppakangas on melko pitkä nimi.

Paikannimi Kuoppakangas

Kuoppakangas
(paikannimi)
Kuoppakangas Karjalassa
(karttanimi)

Kuoppakangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 73 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kuoppakangas esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kuoppakangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kuoppakangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuoppakangas, Kuoppakankaankatu, Kuoppakankaantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kuoppakankaat ulkomailla

Ruotsissa Kuoppakangas oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2020.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куоппакангас tarkoittaa nimeä Kuoppakangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kuopakangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cooppacangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kuoppakangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuoppakangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kuoppakangas, Finland.

©Tuomas Salste