Kuoppasalmi: Sukunimi-info

Kuoppasalmi

Tietoja sukunimestä Kuoppasalmi

Kuoppasalmi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kuoppasalmien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 27

v. 2018 26

v. 2020 25

v. 2022 26

v. 2023 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuoppasalmi on sijalla 19 045. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kuoppasalmi ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kuoppasalmi on melko pitkä nimi.

Kuoppasalmi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kuoppasalmi on suojattu 1951 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Kuoppasalmi

Kuoppasalmi (paikannimi)

Kuoppasalmi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kuoppasalmi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куоппасалми tarkoittaa nimeä Kuoppasalmi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kuopasalmi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cooppasalmj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kuoppasalmi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuoppasalmi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kuoppasalmi, Finland.

©Tuomas Salste