Kuopusjärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kuopusjärvi

Kuopusjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kuopusjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 43 max

v. 1985 47

v. 2015 42

v. 2016 42

v. 2017 42

v. 2018 42

v. 2019 42

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuopusjärvi on sijalla 12 897. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kuopusjärvi on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kuopusjärviä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Kuopusjärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Kuopusjärvi osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Kuopusjärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuopusjärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куопусъярви ("Kuopusjarvi") tarkoittaa nimeä Kuopusjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kuopusjervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Coopusierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kuopusjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kuopusjarvi tai Kuopusjaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuopusjärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kuopusjärvi, Finland.

©Tuomas Salste