Kuoremäki: Sukunimi-info

Kuoremäki

Tietoja sukunimestä Kuoremäki

Kuoremäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kuoremäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2018 28

v. 2020 28

v. 2022 27

v. 2023 27

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuoremäki on sijalla 18 030. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kuoremäki ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1959–1969

Vuosina 1959–1969 kuolleet Kuoremäet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Kuoremäen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Kuoremäki

Kuoremäki (paikannimi)

Kuoremäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kuoremäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куоремяки ("Kuoremjaki") tarkoittaa nimeä Kuoremäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kuoremeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Cooremäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kuoremäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kuoremaki tai Kuoremaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuoremäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kuoremäki, Finland.

©Tuomas Salste