Kuri: Sukunimi-info

Kuri

Tietoja sukunimestä Kuri

Kuri on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kurien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2018 38

v. 2020 39

v. 2022 40

v. 2023 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuri on sijalla 13 395. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kuri ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kuri on lyhyt nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1934
Yritykset
perust. 1958–2022

Sana Kuri esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kuri

Kuri (paikannimi)Katuosoitteissa

Kuri on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kuri jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kuri esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kurinkuja, Kurinrinne, Kurintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kurit ulkomailla

Ruotsissa Kuri oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 513 henkeä, joiden sukunimi oli KURI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кури tarkoittaa nimeä Kuri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qurj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kuri olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kurt Kuri.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuri

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kuri, Finland.

©Tuomas Salste