Kurikka-aho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kurikka-aho

Kurikka-aho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kurikka-aho-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 29

v. 2017 30

v. 2018 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kurikka-aho on noin sijalla 14 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kurikka-aho-nimisten enemmistö on naisia. Vuonna 2018 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 64 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Kurikka-aho on melko pitkä nimi.

Paikannimi Kurikka-aho

Kurikka-aho (paikannimi)Katuosoitteissa

Kurikka-aho on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kurikka-aho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kurikka-aho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kurikka-ahontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Курикка-ахо tarkoittaa nimeä Kurikka-aho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Quricka=ahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kurikka-aho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kurt Kurikka-aho.

Samankaltaisia nimiä kuin Kurikka-aho

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kurikka-aho, Finland.

©Tuomas Salste