Kurikka-aho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kurikka-aho

Kurikka-aho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kurikka-aho-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 29

v. 2017 30

v. 2018 36

v. 2019 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kurikka-aho on sijalla 14 473. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kurikka-aho-nimisten enemmistö on naisia. Vuonna 2019 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 64 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Kurikka-aho on melko pitkä nimi.

Paikannimi Kurikka-aho

Kurikka-aho (paikannimi)Katuosoitteissa

Kurikka-aho on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kurikka-aho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kurikka-aho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kurikka-ahontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Курикка-ахо tarkoittaa nimeä Kurikka-aho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Quricka=ahå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kurikka-aho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kurt Kurikka-aho.

Samankaltaisia nimiä kuin Kurikka-aho

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kurikka-aho, Finland.

©Tuomas Salste