Kurikka-aho: Sukunimi-info

Kurikka-aho

Tietoja sukunimestä Kurikka-aho

Kurikka-aho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kurikka-aho-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2018 36

v. 2020 37

v. 2022 40

v. 2023 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kurikka-aho on sijalla 13 971. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kurikka-aho ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kurikka-aho on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1969

Vuosina 1957–1969 kuolleet Kurikka-aho-nimiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kahdeksan Kurikka-ahon kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Kurikka-aho

Kurikka-aho (paikannimi)Katuosoitteissa

Kurikka-aho on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kurikka-aho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kurikka-aho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kurikka-ahontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Курикка-ахо tarkoittaa nimeä Kurikka-aho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Quricka=ahå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kurikka-aho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kurt Kurikka-aho.

Samankaltaisia nimiä kuin Kurikka-aho

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kurikka-aho, Finland.

©Tuomas Salste