Kurikkala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kurikkala

Kurikkala on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Kurikkala-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 126

v. 2014 166

v. 2015 168

v. 2016 171

v. 2017 174

v. 2018 175

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kurikkala on noin sijalla 4 300.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kurikkala on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Kurikkala on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kurikkala ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 91 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kurikkala-nimisiä on 175.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1963–2001

Sana Kurikkala esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kurikkala

Kurikkala (paikannimi)Kurikkala (karttanimi)

Kurikkala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kurikkala esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kurikkala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kurikkala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kurikkala, Kurikkalantanhua, Kurikkalantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куриккала tarkoittaa nimeä Kurikkala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qurickala on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kurikkala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kurt Kurikkala.

Samankaltaisia nimiä kuin Kurikkala

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kurikkala, Finland.

©Tuomas Salste