Kurisjärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kurisjärvi

Kurisjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kurisjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 24

v. 2017 24

v. 2018 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kurisjärvi on noin sijalla 19 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kurisjärvien enemmistö on naisia. Vuonna 2018 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 65 %.

Paikannimi Kurisjärvi

Kurisjärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Kurisjärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kurisjärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kurisjärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kurisjärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Курисъярви ("Kurisjarvi") tarkoittaa nimeä Kurisjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qurisierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kurisjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kurisjarvi tai Kurisjaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kurt Kurisjärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kurisjärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kurisjärvi, Finland.

©Tuomas Salste