Kurjenmäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kurjenmäki

Kurjenmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kurjenmäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2016 34

v. 2017 35

v. 2018 35

v. 2019 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kurjenmäki on sijalla 15 453. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Kurjenmäki

Kurjenmäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Kurjenmäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 18 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kurjenmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kurjenmäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kurjenmäenkatu, Kurjenmäentie, Kurjenmäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Курьенмяки ("Kurjenmjaki") tarkoittaa nimeä Kurjenmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kurjenmeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qurienmäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kurjenmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kurjenmaki tai Kurjenmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kurt Kurjenmäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Kurjenmäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kurjenmäki, Finland.

©Tuomas Salste