Kurjenniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kurjenniemi

Kurjenniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kurjenniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2016 36

v. 2017 35

v. 2018 35

v. 2019 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kurjenniemi on sijalla 14 781. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kurjenniemi on melko pitkä nimi.

Paikannimi Kurjenniemi

Kurjenniemi (paikannimi)Kurjenniemi (karttanimi)

Kurjenniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 28 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; niemi sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kurjenniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kurjenniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kurjenniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kurjenniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Курьенниеми ("Kurjennijemi") tarkoittaa nimeä Kurjenniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qurienniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kurjenniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kurt Kurjenniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kurjenniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kurjenniemi, Finland.

©Tuomas Salste