Kurki-Suonio: Sukunimi-info

Kurki-Suonio

Tietoja sukunimestä Kurki-Suonio

Kurki-Suonio on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kurki-Suonioiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 61

v. 2015 61

v. 2016 62

v. 2017 63

v. 2018 64

v. 2019 63

v. 2020 63

v. 2021 62

v. 2022 62

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kurki-Suonio on sijalla 9 673. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Kurki-Suonio on melko pitkä nimi.

Kurki-Suonio on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kurki-Suonio on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kurki-Suonio. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Курки-Суонио tarkoittaa nimeä Kurki-Suonio. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qurgi=Sooniå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kurki-Suonio olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kurt Kurki-Suonio.

Samankaltaisia nimiä kuin Kurki-Suonio

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kurki-Suonio, Finland.

©Tuomas Salste