Kurkimäki: Sukunimi-info

Kurkimäki

Tietoja sukunimestä Kurkimäki

Kurkimäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Kurkimäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 56

v. 2016 60

v. 2018 62

v. 2020 60

v. 2022 59

v. 2023 60

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kurkimäki on sijalla 9 874.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Kurkimäkiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa yhdeksän Kurkimäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1957–1970 kuolleilla

Kuolleet
1957–1970

Vuosina 1957–1970 kuolleet Kurkimäet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Kurkimäen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kurkimäki. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1907–1920
Yritykset
perust. 1948–1993

Sana Kurkimäen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kurkimäki

Kurkimäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Kurkimäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 41 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; rautatieliikennepaikka sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kurkimäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kurkimäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kurkimäenrinne, Kurkimäentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kurkimäet ulkomailla

Ruotsissa Kurkimäki oli 28 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куркимяки ("Kurkimjaki") tarkoittaa nimeä Kurkimäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kurkimeki.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qurgimäkj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kurkimäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Kurkimaki tai Kurkimaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kurt Kurkimäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Kurkimäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kurkimäki, Finland.

©Tuomas Salste