Kurkipuro: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kurkipuro

Kurkipuro on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kurkipurojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 26

v. 2016 27

v. 2017 26

v. 2018 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kurkipuro on noin sijalla 18 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Kurkipurojen enemmistö on naisia. Vuonna 2018 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Paikannimi Kurkipuro

Kurkipuro (paikannimi)Katuosoitteissa

Kurkipuro on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 22 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kurkipuro jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kurkipuro esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kurkipuronraitti, Kurkipurontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куркипуро tarkoittaa nimeä Kurkipuro. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qurgipurå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kurkipuro olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kurt Kurkipuro.

Samankaltaisia nimiä kuin Kurkipuro

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kurkipuro, Finland.

©Tuomas Salste