Kurkisuo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kurkisuo

Kurkisuo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Kurkisoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 39

v. 2016 38

v. 2017 39

v. 2018 40

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kurkisuo on noin sijalla 13 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Kurkisuo

Kurkisuo (paikannimi)Kurkisuo (karttanimi)

Kurkisuo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 162 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; painanne; pelto/niitty; suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Kurkisuo esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 14 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kurkisuo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Kurkisuo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kurkisuonkatu, Kurkisuontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kurkisuot ulkomailla

Ruotsissa Kurkisuo oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куркисуо tarkoittaa nimeä Kurkisuo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qurgisoo on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Kurkisuo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kurt Kurkisuo.

Samankaltaisia nimiä kuin Kurkisuo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Kurkisuo, Finland.

©Tuomas Salste