Kurkivuori: Sukunimi-info

Kurkivuori

Tietoja sukunimestä Kurkivuori

Kurkivuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Kurkivuorien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 25

v. 2018 25

v. 2020 25

v. 2022 26

v. 2023 26

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kurkivuori on sijalla 18 523. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Kurkivuori ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Kurkivuori on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kurkivuori on suojattu 1947 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Kurkivuori

Kurkivuori (paikannimi)Katuosoitteissa

Kurkivuori on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 17 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kurkivuori jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kurkivuori esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kurkivuorentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куркивуори tarkoittaa nimeä Kurkivuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qurgifwoorj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kurkivuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kurt Kurkivuori.

Samankaltaisia nimiä kuin Kurkivuori

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kurkivuori, Finland.

©Tuomas Salste