Kurra: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kurra

Kurra on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Kurrien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 92

v. 2015 90

v. 2016 91

v. 2017 90

v. 2018 92

v. 2019 89

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kurra on sijalla 7 331. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1893-1904

Kurria tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 11 Kurran asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kurrien yleisin asuinpaikka oli Haapavesi (3 henkeä).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kurra, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Kurra

Kurra (paikannimi)Katuosoitteissa

Kurra on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kurra jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kurra esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kurrakuja, Kurrantie, Kurrapolku, Kurrastigen, Kurratie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kurrat ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 137 henkeä, joiden sukunimi oli KURRA. Nimi on siellä etupäässä aasialaisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Курра tarkoittaa nimeä Kurra. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kurt Kurra.

Samankaltaisia nimiä kuin Kurra

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kurra, Finland.

©Tuomas Salste