Kuukankorpi: Sukunimi-info

Kuukankorpi

Tietoja sukunimestä Kuukankorpi

Kuukankorpi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Kuukankorpien lukumäärä eri vuosina:

v. 2016 20

v. 2017 21

v. 2018 22

v. 2019 21

v. 2020 20

v. 2021 20

v. 2022 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Verrattuna muihin sukunimiin Kuukankorpi on melko pitkä nimi.

Kuukankorpi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Kuukankorpi on suojattu 1944 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Kuukankorpi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Кууканкорпи tarkoittaa nimeä Kuukankorpi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kūkankorpi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qucangorpj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kuukankorpi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kuura Kuukankorpi.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuukankorpi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kuukankorpi, Finland.

©Tuomas Salste