Kuukka: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kuukka

Kuukka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko yleinen.

Kuukkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 532 max

v. 1985 514

v. 2014 525

v. 2015 523

v. 2016 522

v. 2017 516

v. 2018 512

v. 2019 508

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuukka on sijalla 1 697.

Sanan kuukka merkitys on 'ontuva, liikkaava'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Kuukka on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Kuukka on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Kuukka ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 182 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Kuukkia on 508.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1922

Kuukkia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 55 Kuukan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kuukkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Lappeenranta (8 henkeä), Lappee (7) sekä Lemi (6). Valtaosa asui Kymenlaaksossa ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kuukka, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 33.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1898–1939
Yritykset
perust. –2017

Sana Kuukka tai Kuukan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kuukka

Kuukka (paikannimi)Katuosoitteissa

Kuukka on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 14 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, pelto/niitty, saari, suo, talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kuukka jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kuukka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuukankaari, Kuukankuja, Kuukanpolku, Kuukanrinne, Kuukantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куукка tarkoittaa nimeä Kuukka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kūka.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qucka on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kuukka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kuura Kuukka.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuukka

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kuukka, Finland.

©Tuomas Salste