Kuula: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Kuula

Kuula on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko yleinen. Noin joka 8 000:s suomalainen on nimeltään Kuula.

Kuulien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 684 max

v. 1985 683

v. 2014 734

v. 2015 742

v. 2016 733

v. 2017 726

v. 2018 718

v. 2019 714

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Kuula on sijalla 1 207.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1931

Kuulia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 61 Kuulan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Kuulien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (6 henkeä), Tampere (6) sekä Huittinen (5). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Kuula, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 33.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1901–1940
Yritykset
perust. –2014

Sana Kuula tai Kuulan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Kuula

Kuula (paikannimi)Katuosoitteissa

Kuula on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Kuula jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Kuula esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Kuula, Kuulagatan, Kuulakatu, Kuulakuja, Kuulankatu, Kuulankuja, Kuulantie, Kuulapolku, Kuulaskuja, Kuulatie, Toivo Kuulan tie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Kuulat ulkomailla

Ruotsissa Kuula oli 52 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Куула tarkoittaa nimeä Kuula. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Kūla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Qula on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Kuula olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Kuura Kuula.

Samankaltaisia nimiä kuin Kuula

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Kuula, Finland.

©Tuomas Salste